Services

Férőhelyek:

A férőhelyek száma 7 fő és 5 fő (összesen 12 fő).

2017-től bővítünk további 7 fővel, új csoportszobával tornaszobával.

A családi napköziben 1-5 éves korú gyermekeket fogadunk.

Személyi feltételek:

Az intézményben óvodapedagógus, felsőfokú végzettségű pedagógusok valamint főiskolai végzettségű intézményvezető dolgozik, aki családi bölcsőde vezetői végzettséggel is rendelkezik.  Heti egy alkalommal bábfoglalkozást tartunk  Benedek Elek Pedagógiai Hetente 1 alkalommal Zenebuborék drámapedagógiai foglalkozást tartunk a gyerekeknek.

Tárgyi feltételek:

A családi bölcsődében szeretetteljes, meleg környezetben gondoskodunk a kisgyerekekről a szüleitől távol töltött időben. Az intézményben két csoportszoba (32, 25 m2) mellett kisméretű mosdókkal és WC csészékkel felszerelt fürdőszoba, továbbá konyha és előtér található. A gyermekek számára az alváshoz kiságyakat, ágyneműt biztosítunk. A gyermekek levegőztetését a családi napközivel szemben erre a célra is épült új játszótéren tudjuk biztosítani. A játszótéren elkerített területen biztonságosan futkározhatnak, homokozhatnak, csúszdázhatnak, motorozhatnak, labdázhatnak a gyerekek.

Programok:

A napköziben két csoport működik, óvodapedagógus vezetésével valósul meg a szakmai háttér.

Hétfőn délelőtt Babos Eszter társulata érkezik hozzánk, bábos előadása során interaktívan vonja be a gyerekeket. Foglalkozásunk három blokkból áll:

-  először megismerkedünk a mesével

-  ehhez kapcsolódóan kézműveskedünk

-  akadálypályát építünk a gyerekeknek, amit többször bejárhatnak.

A drámapedagógiai foglalkozás után a Madárhegyi Sóbarlangba látogatunk el, a parajdi só segítségével erősítjük az immunrendszerünket.

 A családi napköziben sokféle játékos, kreatív foglalkozást tartunk. Keddenkét az évszakoknak megfelelően kézműveskedünk. Változatos technikákkal és módszerekkel (gyurmázás, festés, rajzolás, gyöngyfűzés) ismerkednek a gyerekek.

A „Littlebird Csiripelő/Twittery English” foglalkozásokon szerda-csütörtök délelőtt, heti két alkalommal a gyerekek játékosan, szerepjátékokat használva, zenés, táncos formában ismerkednek az angol nyelvvel. 2014-től fokozatosan a mindennapi angol foglalkozásokra térnek át.

Péntek délelőtt az egyensúly-, mozgáskoordináció és ritmusérzék fejlesztése, téri orientáció, tartásjavítás, lábboltozat erősítése érdekében „Bogyótornán” a Pető Intézet konduktora foglalkozik a gyerekekkel.

A ritmusos mozgással kísért mondókázás, éneklés már a legkisebbek érdeklődését is felkelti.  Fejlesztésük az élményekhez kapcsolt zenehallgatáson, a zene, a mozgás, a játék összekapcsolásán keresztül történik. A „Zenebuborékkal” a mesék világába visszük a gyerekeket. A népi és kortárs mondókákkal, világzenékkel és sok énekléssel szervezett zenés drámafoglalkozást Bisztricsány Linda színésznő vezeti, szerdánként 9.15 órai kezdettel. A foglalkozás fejleszti a képzeletet, beszédkészséget, ritmusérzéket, hallást, figyelmet.

Egyéni igények figyelembevételével hétvégén háromórás időtartamban születésnapi rendezvényeket is szervezünk.

Kedden és csütörtökön délután 17.00 órai kezdettel, hetente két alkalommal lehetőség van anyanyelvi szinten beszélő óvodapedagógus vezetésével angol foglalkozásra járni.

A Pető Intézet Konduktora szintén hetente két délutánon tart képesség- és készségfejlesztő tornát. Szerdán 16.00 és 17.00 órai kezdettel, pénteki napokon 17.00 órától.